BLUF ontwikkelt nieuw sollicitatieconcept voor PLUS.

Sollicitatieconcept van bij PLUS slaat aan.

Als organisatie ben je continue op zoek naar de juiste mensen voor de juiste job. Hoe vind je die en op welke manier benader je ze? Vragen die bedrijven zichzelf wel stellen, maar elke keer op dezelfde manier beantwoorden. Er wordt een vacature geschreven en via de gebruikelijke kanalen verspreid, vrij onpersoonlijk en niet afgestemd op de doelgroep. Best gek eigenlijk, als je kijkt naar de huidige mogelijkheden waarin we dit soort communicatie wél persoonlijk kunnen maken en afstemmen op de doelgroep. En daarom bedachten wij een nieuw sollicitatieconcept.

Gelukkig bestaan er bedrijven die zich ook afvragen; ‘’Kan dat niet beter?’’. PLUS bijvoorbeeld, waar wij een sollicitatie campagne voor hebben gedraaid. Een concept uit eigen keuken waarbij we vacatures en de manier van solliciteren net even anders benaderen.

Door krachtige taglines en inspirerende beelden laten we de doelgroep zien dat we ze begrijpen. In dit geval communiceren we via Facebook en door middel van Facebook Canvas nemen we de doelgroep verder mee in het verhaal dat we willen vertellen.

De Canvas eindigt met de oproep om te solliciteren. Maar niet via een ouderwets formulier, nee gewoon via Facebook Messenger. Die opent direct het juiste gesprek en je kunt meteen solliciteren. De resultaten van de campagne waren direct zichtbaar en verbluffend beter dan via andere kanalen. In een paar dagen was de doelstelling al behaald.

Wil jij net als PLUS de manier van vacatures uitzetten en solliciteren ook eens anders bekijken en resultaten boeken? Neem dan contact met ons op.