Microsoft laat de creatief in ons los met de Creators Update

Microsoft laat de creatief in ons los. In het Microsoft event van 26 oktober lanceerde Microsoft hun nieuwe hardware en software. Het bedrijf zet met deze updates vol in op 3D en met de nieuwe Surface Studio en Windows Creators Update maken ze van elke workstation een echte studio. Een andere benadering van wat een desktop, laptop en software voor je kan doen en hoe. Behoorlijk indrukwekkend. Maar wat is dan allemaal nieuw?

Focus op 3D in Windows Creators Update

Microsoft heeft met de HoloLens al een paradepaardje in huis en sluit nu de software daaropaan. In de Windows Creators Update zet Microsoft vol in op Augmented, Virtual en Mixed Reality. Aanschaf van de Surface Studio is niet per se nodig, maar een HoloLens om je nieuwe 3D creaties in de echte wereld te bekijken, is geen overbodige luxe. Je maakt die 3D creaties namelijk gewoon in 3D Paint en Powerpoint. En dat zijn echt geen kinderachtige applicaties meer na deze update.

https://www.youtube.com/watch?v=Itc5ihHDAnY

Surface Studio

Als je toch toe bent aan een nieuwe workstation of optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden, is de Surface Studio een mooi apparaat. Je bent zo vrij als een vogel met het 28’’ scherm wat je plat kan leggen waardoor je erop kan tekenen. Je ziet aan alles dat de Surface Studio gedesigned is voor de creatief in ons.

Surface Book

Niet alleen de Surface Studio ziet er goed uit. Ook de nieuwe laptops hebben een flinke update gehad. Niet qua design maar wel qua power. De Surface Books zijn gebouwd om de beste graphics te leveren en hebben nu tot wel 16 uur aan batterijduur.

Toekomst

Het gaat nu snel. Je ziet aan deze updates van Microsoft dat de manier van werken, creëren en ervaren in rap tempo veranderd. Met hardware (HoloLens) kunnen we nu 3D creaties in de echte wereld bekijken, en als je de gratis update installeert kun je die creaties ook nog eens zelf maken met het meest gebruikte tekenprogramma Paint. Is uw bedrijf klaar voor de toekomst? Die toekomst begint namelijk vandaag al.

Benieuwd hoe jij je bedrijf verder kan helpen? Ontdek wat BLUF voor jou kan doen.

Afbeeldingen: Microsoft