De Hololens zorgt voor een revolutie in jouw industrie

De Hololens zorgt voor een revolutie in jouw industrie

Revolutie in jouw industrie

De Hololens, gemaakt door Microsoft en het is onderdeel van de revolutie voor elke industrie die wij kennen. Die revolutie heet Mixed Reality. De betere versie van Augmented Reality zeg maar. Alles wat je erover kan lezen, zien en horen doet je geloven dat je met iets waanzinnigs te maken hebt. Maar pas als je er echt zelf mee hebt gewerkt, ben je helemaal extatisch.

Wat is de Microsoft Hololens?

De Microsoft Hololens is een bril die hologrammen projecteert op haar glazen en daardoor de echte wereld met de digitale wereld combineert. De Hololens weet precies waar je bent, wat je doet en ziet de ruimte om je heen. De hologrammen worden daardoor onderdeel van de omgeving en niet alleen een ‘digital overlay’. Mixed Reality betekent dat je als gebruiker van de Hololens de hologrammen in de echte wereld kan plaatsen en ermee kan werken. Je bent in staat om te interacteren met zowel de echte als de digitale wereld, op hetzelfde moment.

microsoft-hololens-bluf-amsterdam

Mogelijkheden van de Microsoft Hololens en Mixed Reality

Op dit moment zijn er een ‘handjevol’ ontwikkelaars en innoverende bedrijven bezig met deze technologie. Hoog tijd om aan te sluiten, want er worden fantastische applicaties gebouwd. Zo heeft Japan Airlines (JAL) een proof of concept ontwikkeld waarbij monteurs trainingen krijgen over de bouw en werking van hun motoren. Waarbij het normaliter lastig is om bij een jet-engine in de buurt te komen, kan men nu de motor bekijken en ermee werken alsof het voor hen in de ruimte staat.

Een ander mooi voorbeeld is Project Serra. In dit project hebben ontwikkelaars samen met de Stanford University een experience ontwikkeld waarbij een chirurg vanuit verschillende -normaal gesproken onbereikbare – perspectieven, 3D MRI-data op een patiënt geprojecteerd ziet. Voor een meer precieze en doeltreffender behandeling.

De mogelijkheden van de Hololens en Mixed Reality zijn ongekend, en zullen ook jouw industrie volledig op zijn kop zetten. De manier waarop we zakendoen, onze processen inrichten en kennis vergaren. De Hololens is nog maar het begin van een wereld waarin ongekende belevenissen gaan plaatsvinden.

Tot slot

En niet alleen Microsoft is bezig met de toekomst van Mixed Reality. Google is al jaren bezig met Project Tango en Alibaba is de grootste investeerder in Magic Leap. In 2017 zijn onze telefoons al voorzien van hardware en software om Mixed Reality apps op te draaien. Het lijkt allemaal ver weg, maar de toekomst is nu.

Hoe ga je om met deze technologie en hoe zet je het in voor jouw bedrijf? Wij helpen je antwoord te krijgen op deze vragen. Laten we samen baanbrekende concepten verzinnen en waanzinnige Mixed Reality ervaringen ontwikkelen. Wees de eerste in jouw industrie en start vandaag nog. Bekijk hier wat wij voor jou kunnen doen.