Een draak steelt de show tijdens Korean Pro Baseball seizoensopening

Augmented reality-draak tijdens Korean Pro Baseball seizoensopening

Een augmented reality (AR) animatie van een wyvern, een mythisch draakachtig wezen, verscheen op 23 maart plotseling op de openingsdag van het seizoen van de Koreaanse Baseball Organisatie (KBO) in het SK Happy Dream Park van Incheon, de thuisbasis van de titelverdediger. SK Wyverns.

Een afbeelding van de mascotte van het team werd getoond op ‘s werelds grootste led-honkbalscorebord in het stadion. Daarnaast liet het vliegende wezen een interactieve performance zien wanneer fans op de cheer-knop op een smartphone-app drukten. Fans die het evenement op tv of op hun smartphones hadden gezien, konden dit hightech spektakel ook zien.

Voor de prestaties van de wyvern gebruikte SK zelf ontwikkelde AR- en virtual reality (VR) -technologieën zoals eSpace, een hyperspaceplatform voor het repliceren van de echte wereld in cyberspace, en T real Platform, waarmee AR-content vrijelijk kan worden gemaakt en gedeeld. Het gebruik van de nieuwste 5G draadloze technologie maakte ook grootschalige AR-streaming mogelijk.

Een SK-bron zei: “Media content service is recentelijk belangrijker geworden, en we hebben een service bedacht voor honkbalwedstrijden,” voegt eraan toe, “SK Telecom heeft dit evenement dus gepland om een ​​unieke ervaring te bieden aan toeschouwers die AR- en VR-technologieën gebruiken .”

Dit jaar probeert SK, via zijn zogenaamde Massive AR Service, dezelfde AR-content te presenteren aan een groot publiek, evenals een vergelijkbare service in grote stadions of concertzalen.

Bron: http://www.korea.net/NewsFocus/Sci-Tech/view?articleId=169492